Drogi Użytkowniku,

Potrzebujemy Twojej świadomej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Wymaga tego od nas Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO) wchodzące w życie już 25 maja 2018 roku. Dzięki wprowadzonym zmianom będziemy jeszcze lepiej chronili Twoje dane osobowe! Poniżej wszystkie niezbędne informacje.

Administratorem danych jest Fundacja Wsparcia Rolnika Polska Ziemia z siedzibą w Warszawie przy ulicy Kolejowej 45/135, 01-210 (KRS: 0000500475)
PODMIOTY, KTÓRYM POWIERZONO PRZETWARZANIE
Zaufani partnerzy – tutaj lista

Wyrażam zgodę na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies. Zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych i innych parametrów zapisywanych w plikach cookies, pozostawianych w trakcie przeglądania stron i serwisów internetowych, w celach analitycznych oraz w celach marketingowych (łącznie z profilowaniem) przez Fundację Wsparcia Rolnika Polska Ziemia i jej zaufanych partnerów.
Przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie art. 6 RODO, a jego cele to:
1. Tworzenie statystyk i dopasowanie treści stron do preferencji Użytkownika
2. Marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
3. Wykrywanie botów i nadużyć
4. Świadczenie usług drogą elektroniczną

PODSTAWY PRAWNE:

1. Świadczenie usług drogą elektroniczną – brak możliwości świadczenia usługi bez niezbędnych danych
2. Marketing, w tym profilowanie i cele analityczne – zgoda Użytkownika
3. Pozostałe – uzasadniony prawnie interes administratora danych
Podanie moich danych osobowych jest dobrowolne a podstawą ich przetwarzania jest moja zgoda. Odbiorcami danych są Google Analytics, Google Ads, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Freshmail, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Moje dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat do czasu wykorzystania możliwości marketingowych i analizy danych potrzebnych do prowadzenia działalności gospodarczej lub do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

Jestem świadomy swoich praw:

1. Mam prawo do wycofania się z tej zgody w dowolnym terminie, a moje dane osobowe będą przetwarzane do czasu jej odwołania.
2. Mam prawo dostępu do moich danych osobowych
3. Mam prawo skorygowania niepoprawnych danych
4. Mam prawo do usunięcia informacji
5. Mam prawo do ograniczenia przetwarzania danych
6. Mam prawo do wniesienia skargi do organu nadzorującego, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
7. Mam prawo do przenoszenia danych


Dane są wykorzystywane do profilowania marketingu za pomocą narzędzi Google Analytics, Facebook. W sytuacji wniesienia sprzeciwu wobec profilowania – prosimy skorzystać z ustawień przeglądarki.
Brak wyrażenia zgody uniemożliwi lub ograniczy dostęp do usług fundacji, może też wpłynąć na niektóre funkcjonalności strony.
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”

Swoją wcześniej wydana zgode możesz cofnąć klikając przycisk u dołu strony "Cofnij zgodę"
niedziela
| 27 maja 2018

Polityka prywatności

netsites.pl: | 19 maja 2016

Polityka prywatności Fundacji Wsparcia Rolnika Polska Ziemia

Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych

Fundacja Wsparcia Rolnika Polska Ziemia, KRS: 0000500475, ul. Kolejowa 45 lok. 135, 01-210 Warszawa.

oraz

ZAUFANI PARTNERZY
-- link do ZAUFANYCH PARTNERÓW

W linku powyżej znajdziesz informacje na temat zaufanych Administratorów i podmiotów, którym powierzono przetwarzanie Twoich danych osobowych

Co musisz wiedzieć?

Pamiętaj, że Administrator zbiera dane wyłącznie dla oznaczonych i zgodnych z prawem celów. Administrator przetwarza je zgodnie z przepisami prawa i nie poddaje ich dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z celami dopuszczanymi przez prawo. Dane, o których mowa są zbierane przez Administratora jedynie w odpowiednim, niezbędnym i koniecznym zakresie w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane.

Ważne jest, że Administrator nie przetwarza szczególnych kategorii danych, robi natomiast wszystko, żeby chronić dane przed niepożądanym i nieuprawnionym dostępem osób trzecich. Aby zabezpieczyć Twoje dane stosuje organizacyjne i techniczne środki bezpieczeństwa na wysokim poziomie. Administrator w żadnym zakresie i w żaden sposób nie udostępnia Twoich danych nikomu, kto nie jest do tego uprawniony wszystko dzieje się więc zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa odbiorcom.

Jeżeli masz taką potrzebę, to zawsze możesz skontaktować się w sprawach ochrony swoich danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem tych danych w następującej formie:

  • forma pisemna

Adres: Fundacja Wsparcia Rolnika Polska Ziemia, ul. Kolejowa 45 lok. 135, 01-210 Warszawa.

  • poczta elektroniczna

Adres email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

W tym punkcie znajdziesz informacje po co przetwarzane są Twoje dane osobowe?

Aby przetwarzać dane w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych Administrator musi uzyskać Twoją zgodę. W przypadku wyrażenia zgody dane mogą być przetwarzane przez Fundację Wsparcia Rolnika Polska Ziemia oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Twoje dane będą przetwarzane także w celu świadczenia usług przez Fundację Wsparcia Rolnika Polska Ziemia.

Ważnym jest też to, że powierzone nam przez Ciebie własne dane mogą być także przetwarzane po to, abyśmy mogli dobierać w sposób odpowiedni treści stron internetowych do Twoich zainteresowań. Służy to również wykrywaniu botów, nadużyć oraz badań statystycznych, które pomogą w udoskonaleniu udoskonalenia usług Fundacji Wsparcia Rolnika Polska Ziemia.

Przez jaki czas Twoje dane osobowe będą przechowywane?

Musisz wiedzieć, że na stronie wSensie.pl stosowane są dwa rodzaje plików cookies: sesyjne oraz stałe. Pierwsze (sesyjne) są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika jak komputer, tablet, smartfon do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania, z którego korzystasz na przykład przeglądarki internetowej. Z kolei ciasteczka stałe są przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika tak długo, aż on sam ich nie usunie – możesz to zrobić za pomocą narzędzia systemowego (usuń pliki cookies)

Dane opisane powyżej będą przetwarzane w celach marketingowych, ale tylko do czasu, aż nie wycofasz swojej zgody na takie przetwarzanie.

Do usług świadczonych przez Fundację Wsparcia Rolnika Polska Ziemia, Twoje dane będą przetwarzane przez czas, w którym usługi te będą wykonywane. W uzasadnionych wypadkach może mieć to miejsce również, po zakończeniu ich świadczenia. Pamiętaj jednak, że będzie to możliwe wyłącznie w sytuacjach dopuszczanych, lub wymaganych przez prawo. Dla przykładu: Może to być przetwarzanie Twoich danych w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. Jeżeli taka sytuacja nastąpi przetwarzanie danych będzie możliwe tylko w czasie, który jest niezbędny do zrealizowania określonych prawem celów.

Pamiętaj, że w zakresie dopasowania treści stron internetowych Fundacji Wsparcia Rolnika Polska Ziemia, mających na względzie dopasowanie treści, którymi możesz być zainteresowany, lub w zakresie wykrywania botów, innych nadużyć oraz pomiarów statystycznych i udoskonalenia usługi, Twoje dane będą przetwarzane w tych celach wyłącznie do momentu wyrażenia Twojego sprzeciwu lub do czasu zakończenia korzystania przez Ciebie z usług Fundacji Wsparcia Rolnika Polska Ziemia.

Natomiast Zaufani Partnerzy przetwarzają Twoje dane tylko przez czas niezbędny do zrealizowania celu przetwarzania tych danych i jest to czas określony w odpowiedniej polityce prywatności konkretnego Zaufanego Partnera.

W tym punkcie znajdziesz podstawy prawne związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?

Pamiętaj, że główną podstawą prawną polegającą na przetwarzaniu przez nas Twoich danych w celach marketingowych jest wyłącznie Twoja dobrowolna zgoda na przetwarzanie tych danych, w tym na profilowanie (art. 6 ust. 1 lit a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE - „RODO”).

Usługi świadczone przez Fundację Wsparcia Rolnika Polska Ziemia sa natomiast oparte na zapisach poniższego aktu prawnego – dotyczącego przetwarzania Twoich danych przez Administratora. Podstawa prawną jesy art. 6 ust. 1 lit b RODO (jest to niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą).

W celu dopasowania treści stron internetowych, serwisów, aplikacji i innych funkcjonalności do Twoich zainteresowań, a także wykrywania nadużyć oraz pomiarów statystycznych, w tym w celu udziału w badaniach sieci Internet (badania Google Analitics) i udoskonalenia usług Fundacji Wsparcia Rolnika Polska Ziemia, Twoje dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (uzasadniony interes administratora).

W tym punkcie znajdziesz informacje na temat wymogu podania danych osobowych

Podanie danych osobowych w celach marketingowych, w których skład wchodzi również profilowanie, wykorzystywanie ich w celach analitycznych nie jest obowiązkowe i to Ty wyrażasz na to zgodę. Jeżeli zgody takiej nie wyrazisz Twoje dane osobowe pozostawiane przeze Ciebie w ramach korzystania ze stron internetowych, serwisów i innych funkcjonalności, w tym danych zapisywanych w plikach Cookies nie będą wykorzystywane. Musisz jednak wiedzieć, że podanie danych w celu realizacji usług świadczonych przez Fundację Wsparcia Rolnika Polska Ziemia jest niezbędne do ich świadczenia. W przypadku braku twojej zgody nasza usługa nie będzie mogła być świadczona.

Dlaczego tak się dzieje?

Musisz wiedzieć, że usługi świadczone przez Fundację Wsparcia Rolnika Polska Ziemia, aby mogły być skuteczne i w pełni Cię zadowolić muszą korzystać z pewnych rozwiązań systemowych. Dlatego dla poprawności ich świadczenia tak ważne są: przetwarzanie danych tak, abyśmy mogli dopasować odpowiednie treści naszych stron internetowych, serwisów, aplikacji i innych funkcjonalności, abyś był nimi zainteresowany. Pomaga to nam również w wykrywaniu botów i różnego rodzaju nadużyć w usługach Fundacji Wsparcia Rolnika Polska Ziemia. Dzięki tym danym, będziemy mogli dokonywać pomiarów statystycznych i udoskonalać usługi Fundacji Wsparcia Rolnika Polska Ziemia. Wszystko to stanowi niezbędny element w celu zapewnienia wysokiej jakości usług Fundacji Wsparcia rolnika Polska Ziemia. Jeżeli nie będziemy mogli zebrać Twoich danych zgodnie z prawem, spowoduje to znaczne osłabienie, a nawet brak możliwości poprawnego świadczenie naszych usług.

Badania w Internecie – a przetwarzanie Twoich danych

Abyśmy stawali się co raz lepsi i abyśmy mogli świadczyć usługi na najwyższym poziomie przetwarzamy twoje dane osobowe w celu udziału w badaniach sieci Internet. Zabieg ten jest niezbędny do zebrania przez nas informacji statystycznych o odbiorcach stron internetowych, naszych serwisów, aplikacji, a także pozostałych funkcjonalności. Udostępnienie statystyk na ten temat oraz zrozumienie, jak są one wykorzystywane przez internautów pomaga dostosować ich działanie do preferencji użytkowników, Jest więc niezbędne dla zapewnienia wysokiej jakości usług Fundacji Wsparcia Rolnika Polska Ziemia. Gdy nie zbierzemy tych danych – nasze usługi mogą nie działać poprawnie.

Do kogo Twoje dane osobowe będą przekazywane?

Pamiętaj, że mogą one być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie administratora. Są to m.in. dostawcy usług IT, agencje marketingowe, firmy badawcze. Pamiętaj jednak, że wszystkie podmioty zewnętrzne, mogą przetwarzać Twoje dane osobowe tylko podstawie umowy z administratorem i wyłącznie zgodnie z poleceniami administratora zapisanym w tej umowie.

Pamiętaj również, że obowiązujące prawo nakazuje Administratorom, przekazywanie Twoich danych osobowych innym podmiotom uprawnionym do ich uzyskania. Wszystko jednak dzieje się na podstawie obowiązującego prawa.

Internet to sieć globalna, ale prawo dotyczy Europejskiego Obszaru Gospodarczego – czy Twoje dane będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy?

Nie! Twoje dane osobowe nie będą przekazywane do nie wchodzących w skład Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Pamiętaj, że przetwarzanie Twoich danych osobowych to również Twoje prawa!

Poniżej znajdziesz informacje na temat tego jakie uprawnienia przysługują Tobie w związku z tym, że przetwarzamy Twoje dane osobowe.

Masz prawo do:

  • dostępu do własnych danych, w tym uzyskania kopii tcyh danych,
  • żądania sprostowania danych,
  • do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
  • do ograniczenia przetwarzania danych.

Istnieje też dodatkowy zakres, w którym możesz skorzystać z poniższych praw związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi. Pamiętaj o tym, że dane te są niezbędne w celu świadczenia usługi!

Masz prawo do:

  • wycofania swojej zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
  • prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.

W celu skorzystania z powyższych praw Fundacja Wsparcia Rolnika Polska Ziemia czeka na kontakt, który możesz zrealizować w następujący sposób.

  • forma pisemna

Adres: Fundacja Wsparcia Rolnika Polska Ziemia, ul. Kolejowa 45 lok. 135, 01-210 Warszawa.

  • poczta elektroniczna

Adres email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Jeżeli chcesz wnieść skargę do organu nadzorczego.

Oczywiście w każdej chwili masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronie internetowej urzędu.

Pliki cookies i inne technologie

Jako Fundacja Wsparcia Rolnika Polska Ziemia informujemy, że na naszych stronach internetowych używamy technologii cookies (plików tekstowych) oraz innych znanych technologii służących rejestrowaniu informacji o stronach lub podstronach odwiedzanych przez naszych użytkowników, w tym informacji o jego aktywności.

Czym są Cookies?

Cookies to bardzo małe fragmenty informacji, zapisywane przez przeglądarkę z której korzystasz. Cookie NIE ma żadnego wpływu na oprogramowanie ani sprzęt. Pliki cookies są kojarzone wyłącznie z przeglądarką konkretnego urządzenia, bez podawania imienia lub nazwiska użytkownika (użytkownik anonimowy). Są to informacje zapisywane przez serwer na urządzeniu użytkownika, które serwer może odczytać przy każdorazowym połączeniu się z urządzeniem użytkownika.

Co mamy na myśli pisząc „inne technologie”?

Chodzi między innymi o sygnały nawigacyjne w sieci web, ale również o piksele oraz anonimowe tagi sieci reklamowych.

W związku z tym ,że reklamy i sygnały nawigacyjne sieci muszą być przekazywane do przeglądarki bezpośrednio z serwerów sieci reklamowych, sieci te mogą wyświetlać, edytować lub wprowadzać własne pliki cookie tak, jakby użytkownik prosił o stronę internetową z ich witryny.

 W celu zapewnienia dopasowanej oferty oraz w celach niezbędnych do zawarcia lub wykonania umowy z użytkownikiem, a także w przypadku wyraźnej zgody osoby, której dane dotyczą, Fundacja Wsparcia Rolnika Polska Ziemia może stosować profilowanie.

Oznacza to formę przetwarzania danych osobowych w ten sposób, aby były one przydatne do analizy lub przewidywań dotyczących Twoich osobistych preferencji i zainteresowań. Fundacja Wsparcia Rolnika Polska Ziemia nie podejmuje decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu i istotnie wpływa na osobę, której dane dotyczą.

Tu znajdziesz informację na temat rodzajów cookies

Uwierzytelnianie

Niezbędne pliki cookies – są to informacje umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu internetowego, wykorzystywane do uwierzytelniania.

Bezpieczeństwo

Informacje służące do zapewnienia bezpieczeństwa w celu wsparcia mechanizmów zapobiegających nadużyciom w serwisach internetowych, w tym także wycieku danych.

Preferencje 

Są to funkcjonalne pliki cookies - informacje umożliwiające zapamiętanie wybranych ustawień użytkownika, np. w zakresie języka lub regionu, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej, itp. Wszystko to pomaga nam świadczyć naszą usługę jak najlepiej.

Zaufani Partnerzy

Fundacja Wsparcia Rolnika Polska Ziemia na podstawie przepisów prawa umożliwia innym podmiotom stosowanie cookies -  są to tak zwane ciasteczka podmiotów zewnętrznych - informacje te są przekazywane do Zaufanych Partnerów (dostawców usług, w szczególności wyszukiwania, reklamy, badania sieci Internet, itp.). 

Wtyczki Społecznościowe

Informacje wspierające funkcje, zapewniające ważne informacje oraz treść zgodną z indywidualnymi potrzebami użytkownika, pochodzące z serwerów podmiotów prowadzących serwisy takie jak:

-      Facebook, który umieszcza na stronach swojego serwisu przyciski „Lubię to” i „Rekomenduj/Podziel się” powiązane z serwisem Facebook. W tym celu na odpowiednich stronach umieszczany jest kod odwołujący się do serwisu Facebook. Używając przycisku „Lubię to” lub rekomendując obraz bądź sekcje strony, a także zamieszczając komentarz użytkownik loguje się do serwisu Facebook, w którym obowiązują zasady ochrony prywatności Facebook, dostępne pod adresem: http://pl-pl.facebook.com/help/cookies

-      Youtube, który umieszcza na stronach swojego serwisu klipy wideo udostępniane z serwisu YouTube. W tym celu na stronach umieszczany jest kod odwołujący się do serwisu YouTube. YouTube śledzi odtwarzanie klipów wideo zgodnie z zasadami ochrony prywatności, dostępnymi pod adresem: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

-      Twitter, który umieszcza na stronach swojego serwisu przyciski dodawania wpisów, które są powiązane z serwisem Twitter. W tym celu na stronach umieszczany jest kod odwołujący się do serwisu Twitter. Dodając wpis, użytkownik loguje się w serwisie Twitter, w którym obowiązują zasady ochrony prywatności dostępne pod adresem: https://twitter.com/privacy

Reklama

Są to wszystkie niezbędne i określone prawem pozyskiwane informacje niezbędne do tego, abyś mógł zobaczyć dopasowaną do twoich oczekiwań reklamę. Może to być również wykorzystane w celu uzyskania informacji o odwiedzinach witryn reklamodawców. W podobny sposób, nasi Zaufani Partnerzy mogą korzystać z plików cookie, aby móc ustalić skuteczność reklamy. Pliki cookie oraz inne technologie pozwalają skuteczniej podawać reklamy użytkownikom, jak również gromadzić zebrane audyty, badania i raporty dla reklamodawców.

Fundacja Wsparcia Rolnika Polska Ziemia informuje, że jest stroną umowy z:

  1. GOOGLE Inc. 
  2. H88.pl

W ramach usług reklamowych oprogramowanie Zaufanych Partnerów tworzy na urządzeniu użytkownika pliki cookie, które w połączeniu z informacjami zebranymi na innych stronach www mogą być wykorzystywane do personalizacji treści oraz reklam.

Polityki prywatności ww. Zaufanych Partnerów znajdują się odpowiednio pod adresami:

https://policies.google.com/privacy?hl=pl

https://www.facebook.com/about/privacy/update

https://linuxpl.com/polityka-prywatnosci.html?utm_source=Redlink.pl&utm_medium=email&utm_campaign=2018-05-24%20LX%20RODO

Profilowanie (w tym analityka)

Informacje o sposobie korzystania ze stron internetowych, które pozwalają dostosowywać reklamy do preferencji i zwyczajów użytkowników. Na podstawie tych informacji można tworzyć np. ogólne profile użytkowników (m.in. wiek, płeć, zainteresowania).

Pliki cookies związane z badaniami sieci Internet/ badaniami zachowań użytkowników

Cookies związane z badaniami sieci Internet/badaniami zachowań użytkowników pochodzą od następujących Zaufanych Partnerów Google Inc. 

W ramach usług analitycznych oprogramowanie Zaufanych Partnerów uruchamia w urządzeniu użytkownika kod analityczny umożliwiający zbieranie danych i obserwację zachowania użytkowników oraz tworzy na urządzeniu użytkownika pliki cookie, które w połączeniu z informacjami zebranymi na innych stronach www mogą być wykorzystywane do personalizacji treści oraz reklam.

Dowiedz się jak można zarządzać plikami cookies

Gdy przestaniesz chcieć korzystać z plików cookie, oczywiście możesz to zmienić korzystając z ustawień swojej przeglądarki. Musisz jednak pamiętać, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla UwierzytelnianiaBezpieczeństwa i Preferencji, utrudni korzystanie ze stron internetowych, a w ostateczności może uniemożliwić korzystanie z nich.

Pamiętaj, że większość znanych przeglądarek umożliwia użytkownikom kontrolowanie plików cookie w ustawieniach preferencji. Zapoznaj się więc z polityką ochrony prywatności tych przeglądarek, aby poznać ich zasady korzystania z plików cookie. Ograniczenie możliwości ustawienia plików cookie może pogorszyć ogólną jakość korzystania ze stron internetowych.

W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

Urządzenia mobilne:

oddzielna zakładka

Author: netsites.pl
O Autorze
Ostatnie Artykuły tego autora

Zobacz więcej z kategorii: Polska | Świat | Gospodarka | Opinie | Bez komentarza | wSensie.tv
wSensie.pl to polski portal internetowy, którego celem jest dostarczanie Czytelnikom najwyższej jakości informacji i opinii. Na naszych stronach znajdą Państwo najważniejsze informacje ze świata polityki i gospodarki, liczne wywiady i komentarze oraz wideo. 2018 Copyright wSensie.pl
Zgodnie z rozporzadzeniem możesz cofnąć zgode którą wcześniej nam dałeś. Jednak uprzedzamy że portal może przestać działać poprawnie. Cofnij zgodę.